Stijn Charpentier
(Zondag 15.00 uur)

Een zanger met een akoestische gitaar. Het klassieke beeld van een man die op een creatieve manier een verhaal moet vertellen en dit verpakt in een liedje. Soms is het rustig, vaak energiek maar het is vooral de waarde van het verhaal dat wordt verteld. Dat is Stijn Charpentier. Een jongeman uit Eindhoven die niets liever doet dan muziek maken waarin hij vertelt wat hij ziet, zoekt en vindt.

Mensen die Stijn zien spelen vergelijken hem al snel met muzikanten als Boudwijn de Groot maar het is meer dan dat. Er zit folk in, een beetje punk, een vleugje ska en af en toe hoor je nog dat Stijn in een ‘vorig leven’ hiphop muziek heeft gemaakt. Een ouderwetse troubadour in de Nederlandse taal.
Op het podium wordt Stijn regelmatig ondersteund door violiste Jo Bouwmeester.

Voor het akoestische avontuur trad Stijn op als rapper onder de naam Che. Onder deze naam maakte hij twee solo albums, werkte hij jarenlang samen met het indie-rapcollectief Macronizm en trad hij op met de band Machego. Door de jaren heen trad Stijn met deze verschillende formaties op in zaaltjes en kroegjes in het hele land maar ook in grote popzalen als Paradiso, Melkweg, 013 en de Effenaar. Daarnaast trad Stijn op tijdens de eerste editie van het StukaFest, de Popronde, vertegenwoordigde hij de Brabantse hiphop op het Van Eigen Bodem Festival in Zwolle en in 2007 werd hij door de Live XS uitgeroepen tot Local Hero.