Kathleen Willems

De bescheiden 31-jarige Kathleen Willems verrast een ieder elke keer weer zodra ze begint te zingen en te spelen. Met haar loepzuivere pakkende stem en de eerlijke muziek die ze vertolkt weet Kathleen de mensen te boeien en te raken.

De uit Oisterwijk afkomstige Kathleen Willems zingt al haar hele leven en begeleid zichzelf op gitaar. Vanaf haar zesde is ze groot Elvis fan en dit is nog steeds haar grote inspiratiebron. Elvis zong en speelde gitaar; Kathleen ook. Elvis reed Harley; Kathleen ook. Elvis werd beïnvloed door country en gospel muziek; Kathleen ook. Ze heeft zelfs ooit opgetreden met The Imperials, het gospel kwartet van Elvis zijn band in de jaren ‘70!


Het is dan ook niet verbazingwekkend dat Kathleen veel Elvis nummers speelt, maar zeker niet alleen de bekende Rock & Roll. Ze neemt je tijdens een optreden mee naar Memphis, via Graceland richting Beale street maar rijdt daarna snel verder naar Nashville, de country stad. Nummers zoals That’s Allright Mama, I Walk The Line, Jolene en Unchained Melody wisselt ze moeiteloos af met eigen nummers en zelfs af en toe een Nederlands nummer.


Kathleen speelde in allerlei bandjes en ook heeft ze met orkesten opgetreden. Ze treedt veel in haar eentje op, alleen met haar stem en haar gitaar. Wat knap is van Kathleen en niet veel performers haar nadoen, is dat ze ook dan het publiek kan blijven boeien! Puur, eerlijk en van hoge kwaliteit: that’s Kathleen Willems music!