Jee & Vee

Jee & Vee & is een duo, bestaande uit 2 gerenommeerde muzikanten die hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend hebben. In tegenstelling met collega singer-songwriters, die veelal eigen werk presenteren, hebben zij er voor gekozen een programma te brengen bestaande uit voornamelijk covers van roots en americana muziek, afgewisseld met een mix van 60’s en 70’s nummers, bestaande uit bekende en minder bekende blues, pop en singer-songwriter liedjes. Je kunt tijdens hun optredens daarom nummers tegenkomen van de Stones, Elvis, Creedance Clearwater Revival maar ook obscure rootsmuziek van b.v. Blaze Foley, Townes van Zandt, Rod mcKuen, Guy Clark, JW Roy, Stephen Bruton en vele anderen. En zij doen dit op een geheel eigen en kenmerkende wijze.

De manier waarop zij hun muziek ten gehore brengen kun je daarom het best omschrijven als rootsmuziek met een randje. Hun optredens worden gelardeerd met leuke anekdotes en weetjes omtrent de artiesten waarvan zij nummers in hun repertoire hebben opgenomen. Want de insteek is om met hun programma de bezoekers een aangename muzikale ervaring te bezorgen. En dan maakt het niet uit of het een koffieconcert is met luisterpubliek of een optreden in een muziekcafe of op een rootspodium.

Jee & Vee & bestaan uit:

  • Eugene Jonkergouw, gitaar, mondharmonica en zang. Eugene timmert al sinds de sixties aan zijn muzikale weg. Hij speelt ook in de band Moose Next met een breder en heavier repertoire. Binnen dit duo kan hij zijn muzikale ei op een andere manier kwijt.
  • Ad Voets, gitaar, zang en percussie. Zijn voorliefde gaat uit naar de mooiere singer-songwriter liedjes. Voor het stevigere werk speelt hij ook nog in zijn eigen band Molly Mill, een bekende progressieve rockband uit de sixties.

Jee & Vee staan derhalve garant voor een pretentieloze maar aangename muzikale ervaring, waarbij het spelplezier voorop staat.